Наступне засідання у справі Марківа відбудеться 14 червня / фото Арсен Аваков, Facebook

Суд у місті Павія 12 липня винесе вирок у справі нацгвардійця Віталія Марківа, затриманого в Італії через неправдиве звинувачення у причетності до загибелі італійського фоторепортера на Донбасі 24 травня 2014 року.

Як повідомляється на сайті Міністерства внутрішніх справ, сьогодні відбулося чергове засідання у справі Марківа.

Прокурор спочатку попросив суд визнати українця винним у співучасті в умисному вбивстві репортера Андреа Роккеллі біля Слов'янська в 2014 році з мірою покарання у вигляді 24 років позбавлення волі.

Відео дня

Водночас він запропонував врахувати відсутність судимостей у Марківа та його хорошу поведінку під час арешту і скоротити термін ув'язнення до 16 років, але додати 1 рік за посягання на вбивство французького репортера, який був у зоні бойових дій разом з Роккеллі.

Читайте такожГвардійця Марківа в Італії судять за сумнівними свідченнями двох журналістів - ЗМІ

Наступне засідання у справі Марківа відбудеться 14 червня, на ньому будуть розглядатися доводи цивільних позивачів.

21 червня і 5 липня суд заслухає сторону захисту, а 12 липня, як очікується, - винесе вирок.

Як повідомляв УНІАН, заступника командира взводу першого батальйону оперативного призначення Національної гвардії імені Кульчицького старшого сержанта Марківа затримали 30 червня 2017 року в Італії за підозрою у вбивстві фоторепортера, громадянина Італії Андреа Рокеллі та його російського партнера Андрія Миронова під Слов'янськом 24 травня 2014 року.

17 липня 2017 року суд у місті Павія провів попередній допит Марківа.

За даними українського слідства, загибель двох журналістів сталася внаслідок артобстрілу з боку російсько-терористичних військ. У Нацгвардії наголосили, що у 2014 році в батальйоні імені Кульчицького в наявності не було жодного міномета.

На даний час український нацгвардієць перебуває у в'язниці у передмісті Мілана.