Названа дата ухвалення рішення щодо "скіфського золота" \ УНІАН

Апеляційний суд Амстердама повідомив, що винесе рішення у справі про «скіфське золото» не 11 червня, як очікувалося, а 16 липня.

Читайте такожЯк тільки “скіфське золото” повернуть Україні, колекцію представлять українській та світовій громадськості - Нищук

Про це йдеться в повідомленні Міністерства юстиції України у Facebook. "Рішення Апеляційного суду Амстердаму стосовно повернення "скіфського золота" в Україну буде оголошене 16 липня 2019 року. Тож чекаємо на рішення", - йдеться в повідомленні. 

Відео дня

«Рішення буде лише в письмовому вигляді, відкритого засідання не буде», – зазначили у прес-службі суду. Повідомляється, що рішення оприлюднять разом із прес-релізом на сайті Rechtspraak.nl о 11-й за місцевим часом.

У березні Апеляційний суд Амстердама назвав орієнтовною датою винесення рішення у справі про «скіфське золото» – 11 червня. 11 березня цей суд почав розглядати апеляцію музеїв анексованого Росією Криму на рішення про повернення Україні колекції «скіфського золота».

У грудні 2016 року Окружний адміністративний суд Амстердама (Нідерланди) ухвалив рішення про те, що експонати кримських музеїв з колекції «Крим – золотий острів у Чорному морі» (так зване «скіфське золото») повинні бути повернуті в Україну.

Колекцію «скіфського золота» вивезли з Криму на виставку в археологічний музей Алларда Пірсона в Амстердамі на початку лютого 2014 року, ще до того, як півострів незаконно анексувала Росія. Через анексію Росією Криму (яку Нідерланди не визнають) виникло запитання, кому повертати кримську колекцію.

Україна вимагала від музею повернути експонати.