У камері фігуранта "справи Хізб ут-Тахрір" Салієва проводився обшук / Фото Радіо Свобода/Антон Наумлюк

У камері фігуранта бахчисарайської "справи Хізб ут-Тахрір" Сейрана Салієва було проведено обшук, у ході якого вилучили зошит із записами для ознайомлення з порушеною проти нього кримінальною справою.

Про це громадське об'єднання "Кримська солідарність" повідомляє в Facebook, посилаючись на інформацію адвоката ув'язненого Маммета Мамбетова.

«У своєму коментарі адвокат Маммет Мамбетов, який представляє інтереси Сейрана Салієва, розповів про те, що його підзахисний повідомив про обшук у своїй камері. В ході обшуку було вилучено зошит із записами Салієва, які він робив під час ознайомлення з матеріалами справи», - сказано в повідомленні.

Відео дня

Адвокат зазначив, що політв'язень сприймає факт вилучення, як перешкоджання ознайомленню з матеріалами справи, а захисник розцінює, як серйозну загрозу в підготовці до захисту, оскільки в подальшому проходитиме судовий розгляд, суд по суті.

Читайте такожАктивістів з Криму утримують у російських СІЗО в жахливих умовах – адвокат

Як повідомляв УНІАН, у жовтні 2017 року російські силовики заарештували шістьох жителів Бахчисарая - Тимура Ібрагімова, Марлена Асанова, Мемета Бєлялова, Сейрана Салієва, Сервера Зекір‘яєва і Ернеса Аметова.

ФСБ інкримінує їм участь в організації "Хізб ут-Тахрір", діяльність якої заборонена в РФ, але не заборонена в Україні.

21 травня 2018 року в Криму також було затримано координатора "Кримської солідарності" Сервер Мустафаєв і Едем Смаїлов. Звинувачення проти них приєднали до "справи Хізб ут-Тахрір".

5 квітня 2019 року "суд" продовжив арешт фігурантам "бахчисарайської справи Хізб ут-Тахрір" до 9 червня.

7 червня підконтрольний Кремлю так званий "верховний суд" у Криму до 9 серпня продовжив строки арешту Бєлялова і Салієва.