Вода почала з’являтись вчора близько 20:00 / фото УНІАН

У місті Біла Церква у Київській області відновили водопостачання через кілька днів після повного відключення.

Про це йдеться у сюжеті "Сніданку з 1+1".

Читайте такожУ Хмельницькій області стався витік небезпечної хімречовини

Відео дня

За даними ДСНС, показники якості води у річці Рось після отруєння хімікатами у межах норми. Від серйозного забруднення врятували зливи, що зменшили дію отрути.

Як розповіли місцеві жителі, вода у місті почала з’являтись вчора близько 20:00 в окремих районах. За їхніми словами, вода подається абсолютно звичайна, без дивного кольору або запаху.

Водночас, заборону на купання на пляжах міста Біла Церква поки не знімали.

Як повідомляв УНІАН, вранці 9 червня у селі Збаржівка Погребищенського району Вінницької області вантажний мікроавтобус Mercedes Benz Sprinter з’їхав у ставок, перекинувся й загорівся. Вогнем було пошкоджено каністри з гербіцидами та стимуляторами росту для сільгоспрослин, вміст яких (близько 800 л) потрапив у ставок та надалі – у річку Рось. Представники Держпродспоживслужби та Державної екологічної інспекції відібрали проби води зі ставка та річки.

9 червня о 23:00 було припинено роботу Білоцерківської насосно-фільтрувальної станції, яка забезпечує водою Білу Церкву та Умань.

10 червня о 20:00 комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Білої Церкви вирішила запустити насосно-фільтрувальну станцію міста.