Через відсутність імунітету ймовірність його зараження дуже висока / Скріншот - Facebook, Телеканал ATR

У Сімферопольському СІЗО, де утримують тяжкохворого активіста Едема Бекірова, епідемія кору, його подальше перебування в СІЗО є вкрай небезпечним.

Про це у Facebook повідомила уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова з посиланням на слова адвоката активіста.

"Всіх хворих з СІЗО поміщають у медсанчастину, де перебуває Едем. Він не хворів на кір. Через відсутність імунітету ймовірність його зараження дуже висока. Враховуючи критичний стан здоров'я Едема Бекірова, його подальше перебування в СІЗО є вкрай небезпечним", - написала вона.

Відео дня

Читайте такожАдвокати та рідні Бекірова, якого відвезли із СІЗО до лікарні, не знають про його місце перебування

За словами адвокатів, Бекірова вивозили на короткострокове обстеження, аби не виконувати рішення Європейського суду з прав людини, який 12 червня зобов'язав негайно його госпіталізувати до лікарні нетюремного типу для надання йому кваліфікованої медичної допомоги.

Денісова зазначила, що звернулася до уповноваженої з прав людини в РФ Тетяни Москалькової з проханням виконати рішення ЄСПЛ та поінформувала її про епідемію кору у Сімферопольському СІЗО, яка є загрозливою для життя кримського татарина.

Як повідомляв УНІАН, 12 грудня 2018 року російські силовики затримали Бекірова на адмінкордоні з окупованим Кримом. Його обвинувачують у зберіганні, поширенні та транспортуванні більш як 10 кг тротилу і 190 бойових патронів.

У Бекірова ампутована нога, він хворий на цукровий діабет, переніс інфаркт і операцію на серці. Дочка активіста неодноразово заявляла про погіршення стану його здоров'я.

6 червня підконтрольний Кремлю так званий "Київський райсуд Сімферополя" до 12 серпня продовжив арешт Бекірову.

Адвокат Іслям Веліляєв заявив, що тяжкохворий Бекіров може не витримати ще два місяці арешту.

11 червня Євросуд з прав людини зобов'язав владу РФ негайно помістити Бекірова в лікарню.

12 червня ФСБ РФ завершило слідство у справі Бекірова. Він не визнав провину і повністю підтвердив свої показання, раніше надані в ході слідства, а також уточнив по годинах і по датах, з ким і де перебував у той час, коли він нібито «передавав вибухівку і боєприпаси».