Так званий "Київський райсуд Сімферополя" продовжив Бекірову арешт до 12 серпня / фото Радіо Свобода

Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) зобов'язав владу Російської Федерації негайно помістити кримського політв'язня Едема Бекірова в лікарню.

Про це народний депутат України Рефат Чубаров повідомив на своїй сторінці у Facebook.

За даними Чубарова, рішення ухвалено за Правилом 39 Регламенту Європейського суду з прав людини (вказівка на необхідність вжиття певних тимчасових заходів).

Відео дня

Також депутат повідомив, що ЄСПЛ зобов'язав владу Російської Федерації забезпечити Бекірову належне обстеження та лікування.

Читайте також"Суд" в окупованому Криму до 12 серпня продовжив арешт тяжкохворому активісту Бекірову

Як повідомляв УНІАН, 12 грудня 2018 року російські силовики затримали Бекірова на адмінкордоні з окупованим Кримом. Його звинувачують у зберіганні, поширенні й транспортуванні більш як 10 кг тротилу і 190 бойових патронів.

У Бекірова ампутована нога, він хворий на цукровий діабет, переніс інфаркт і операцію на серці. Донька активіста неодноразово заявляла про погіршення стану його здоров'я.

6 червня підконтрольний Кремлю так званий "Київський райсуд Сімферополя" продовжив Бекірову арешт до 12 серпня. Засідання суду мало розпочатися о 15.30, проте розглядати справу почали лише після 19.00. Весь цей час Бекіров, якого вивезли із СІЗО ще о 8.00, залишався голодним, хоча як діабетик повинен харчуватися що три години – родичам Бекірова не дозволили передати їжу, яку вони приготували з урахуванням його дієти.

Крім того, Бекірову не дозволили прийняти свої ліки і зробити щоденний укол, через що він дуже погано почувався і просив викликати "швидку", проте йому не дозволили.