Хлопчик помер у столичній лікарні / фото Facebook Татьяна Тлявова

Поліцейські Іван Приходько та Володимир Петровець, підозрювані у вбивстві 5-річного Кирила Тлявова, цілий день вживали спиртні напої.

Читайте такожУ поліції розповіли, з якої зброї п’яні "копи" вбили 5-річного хлопчика

Про це директор Державного бюро розслідувань Роман Труба повідомив Громадському.

Відео дня

«Нами практично погодинно, похвилинно встановлено їхнє місцезнаходження після смертельного пострілу. Вони продовжували вести звичайний спосіб життя, а саме - вони зловживали спиртними напоями цілий день, цілий вечір і навіть протягом ночі», — сказав він.

Водночас Труба зазначив, що, «на жаль, медицина зараз на такому етапі», що не можна встановити точну годину і точну хвилину вживання спиртних напоїв.

Як повідомляв УНІАН, 31 травня у Переяслав-Хмельницькому Київської області патрульні поліцейські Приходько та Петровець напідпитку влаштували стрілянину з вогнепальної зброї по металевих банках та інших предметах, розташованих у місці, де могли перебувати люди.

Внаслідок стрілянини було поранено 5-річного Тлявова, який перебував на дитячому майданчику біля будинку. Дитину госпіталізували. 3 червня хлопчик помер у столичній лікарні.

Патрульним оголосили підозру в грубому порушенні громадського порядку, вчиненому із застосуванням вогнепальної зброї групою осіб (ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України) та в умисному вбивстві малолітньої дитини, вчиненому групою осіб (п. п. 2, 12 ч. 2 ст. 115 ККУ).

4 червня Голосіївський райсуд Києва обрав патрульним запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою до 30 липня без альтернативи внесення застави.

26 червня адвокат родини Тлявових Андрій Левковець заявив, що поліція сприяла знищенню доказів у справі про вбивства дитини.

Адвокат наголосив, що стріляли з вогнепальної зброї щонайменше три особи, а можливо і четверо, включно з неповнолітньою особою. Однак слідство висунуло підозру лише двом поліцейським.