Дії медиків у справі про загибель дитини будуть перевірені ДБР / фото УНІАН

Державне бюро розслідувань перевірить медиків, які впродовж 6 години після прийому пораненого поліцейськими 5-річного Кирила Тлявова не зробили рентген-дослідження, на предмет приховування злочину.

Про це заявив голова ДБР Роман Труба на засіданні парламентського комітету з питань законодавчого забезпечення діяльності правоохоронних органів за фактом убивства дитини у Переяславі-Хмельницькому, передає "Українська правда".

Читайте такожВбивство п'ятирічного хлопчика: поліція перевірить усі факти негідної поведінки співробітників поза службою

Відео дня

"З приводу приховування злочину. Такі відомості вже внесені. Нами розслідується кримінальне провадження за ст. 396 ККУ (Приховування злочину)", - сказав Труба.

"В тому числі в цьому провадженні, дякую за пропозицію, будуть перевірені дії медиків щодо надання належної медичної допомоги. Думаю, після проведення експертизи нами буде поставлене таке питання експертам, і ми отримаємо відповідь, чи кваліфіковано була надана допомога, і чи це не вплинуло на його (хлопчика – УНІАН) подальший стан", - додав Труба.

Як повідомляв УНІАН, 31 травня в Переяслав-Хмельницькому Київської області двоє патрульних напідпитку влаштували стрілянину з вогнепальної зброї по металевих банках та інших предметах, розташованих у місці, де могли перебувати люди.

Вони влучили у 5-річного хлопчика Кирила Тлявова, який перебував на дитячому майданчику біля будинку. Дитину госпіталізували. 3 червня хлопчик помер у столичній лікарні.

Як з’ясували ЗМІ, поранений Кирило Тлявов п'ять годин чекав на допомогу нейрохірурга. Коли ж нейрохірург приїхав, дитині зробили трепанацію черепа. Зрозумівши, що там куля і своїми силами вони не впораються, хлопчика було доставлено вже до Києва.