Електропостачання об'єктів комунального підприємства «Вода Донбасу» відновлено / фото sprotyv.info

Оператор системи розподілу отримав повідомлення від постачальника «останньої надії» держпідприємства «Укрінтеренерго» про виключення комунального підприємства «Вода Донбасу» зі списку на відключення від електропостачання, повідомила прес-служба ДТЕК.

Читайте такожЗеленський висловився про можливий спецстатус російської мови на Донбасі (відео)

«9 липня 2019 року "ДТЕК ПЕМ-Енерговугілля" отримав офіційне повідомлення від ДП ВД «Укрінтеренерго» про виключення КП «Компанія «Вода Донбасу» зі списку підприємств на відключення від електричної мережі і відновлення електропостачання для підприємства. Вже 9 липня 2019-го енергетики оперативно відновили електропостачання КП «Компанія «Вода Донбасу», - сказано в повідомленні.

Відео дня

У компанії відзначили, що станом на 18.00 електропостачання було відновлено на наступних об'єктах КП «Компанія «Вода Донбасу»: насосна «Білокузьминівка», Костянтинівський район, сел. Білокузьминівка; підстанція 35 кВ «Клебан-Бик», Костянтинівський район, сел. Клебан-Бик; а також підстанція 110 кВ «Артемівськ» м. Бахмут (Бахмутська фільтрувальна станція).

Обмеження і відновлення електроенергії було виконано оператором системи розподілу за заявкою постачальника «останньої надії» в рамках чинного законодавства України.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 9 липня, прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив про те, що президент і Кабінет міністрів прийняли низку рішень, завдяки яким вдалося вирішити проблему водопостачання Донбасу і почати відновлювати поставки води.

Наприкінці травня Оператор системи розподілу на вимогу постачальника «останньої надії» держпідприємства «Укрінтеренерго» виконав часткове відключення об'єктів комунального підприємства «Вода Донбасу» від електропостачання.

5 червня Кабінет міністрів України заборонив застосовувати будь-які обмеження на поставки електроенергії комунальному підприємству «Вода Донбасу», яке є ключовим постачальником питної води для населених пунктів регіону.

КП «Вода Донбасу» на контрольованій українською владою території - це 9 фільтрувальних станцій, 152 водопровідно-насосні станції, 24 каналізаційні очисні споруди, 74 каналізаційно-насосні станції.