Збій в поставках електроенергії викликає перебої з постачанням води / sprotyv.info/

Кабінет Міністрів України своїм рішенням заборонив застосовувати будь-які обмеження постачання електроенергії комунальному підприємству «Вода Донбасу», яке є ключовим постачальником питної води для населених пунктів регіону.

Як повідомляє Урядовий портал, відповідне рішення ухвалене сьогодні під час засідання уряду.

Читайте такожНовий ринок електроенергії працює, тарифи на електроенергію не зросли – Гройсман

Відео дня

В уряді зазначають, що збій у постачанні електроенергії спричиняє перебої із постачанням води, а це, своєю чергою, обумовлює не тільки соціальне невдоволення жителів, а й несе загрози санітарно-епідеміологічного і техногенного характеру.

«Знеструмлення КП «Вода Донбасу» – це знеструмлення 9 фільтрувальних станцій, 152 водопровідно-насосних станцій, 24 каналізаційних очисних споруд, 74 каналізаційно-насосних станцій, що знаходяться на території, підконтрольній українській владі. Ухвалене рішення вирішує питання ритмічної роботи підприємства, а відтак безперебійного постачання води споживачам», - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, 31 березня держпідприємство «Укрінтеренерго» завершило постачання електричної енергії споживачам, які приєдналися до договору про постачання електричної енергії постачальником «останньої надії» з 1 січня 2019 року. Згідно з даними на сайті «Укрінтеренерго», таких споживачів в Україні більш як 1300. Багато з них мають проблеми з платіжною дисципліною, за перші два місяці 2019 року загальний рівень розрахунків споживачів за електроенергію не перевищує 40%.

23 травня оператор системи розподілу, на вимогу постачальника «останньої надії» - держпідприємства «Укрінтеренерго», виконав часткове відключення об'єктів КП «Вода Донбасу» від електропостачання, зокрема, насосну «Білокузьминівка», Костянтинівський район, с. Білокузьминівка, а також підстанцію 35 кВ «Клебан-Бик», Костянтинівський район, сел. Клебан-Бик. Внаслідок цього без водопостачання залишилися жителі 16 населених пунктів Костянтинівського і Торецького районів: Білокузьминівка, Віролюбівка, Новодмитрівка, Молочарка, Стінки, Іжевка, Клебан-Бик, Зоря, Романівка, Степове, Олександрово-Калинове, Яблунівка, Катеринівка Костянтинівського району, а також Новгородське, Петрівка, Щербинівка Торецького району.

14 червня за результатами позачергового засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Кабміну було запропоновано рішення надати КП «Вода Донбасу» статус «захищеного споживача», який унеможливлює вимкнення електрики на об’єктах і підрозділах підприємства.