Труба заявив про ймовірні мільйонні збитки від корупційних схем / фото УНІАН

Слідчі Державного бюро розслідувань розслідують кримінальне провадження щодо законності закупівлі бронетанковими заводами моторів для танків.

Як передає кореспондент УНІАН, про це директор Державного бюро розслідувань Роман Труба повідомив під час засідання Національної ради з питань антикорупційної політики в Києві.

Читайте такожДБР викрило розтрату понад 9 мільйонів держкоштів на «Київському бронетанковому заводі»

Відео дня

«У нас є кілька кримінальних проваджень, які розслідуються в оборонній сфері. Перш за все, це розкрадання, які проводилися вищими посадовими особами. Нещодавно, цього тижня, ми провели кілька обшуків на бронетанкових заводах. І на даний час в нас є питання щодо законності, підставності закупівлі моторів на танки», - заявив він.

«Я не хочу випереджати події, але у цьому провадженні, насправді, будуть після проведення експертиз встановлені мільйонні збитки», - додав директор ДБР.

Проводиться досудове розслідування в рамках кримінального провадження за ч. 5 ст. 191 ККУ (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах або організованою групою).

Як повідомляв УНІАН, 24 червня у ДБР поінформували про розслідування справи щодо розтрати державних коштів службовими особами держпідприємства «Київський бронетанковий завод» на суму більше 9 млн гривень.

За даними ДБР, посадовці заводу 30 липня 2018 року уклали договір поставки з ТОВ «Торговий дім «Партсет» комплектувальних і запчастин до бронетанкової техніки, які вже були у використанні й не відповідають встановленим технічним вимогам, під виглядом нових.

Водночас у бюро не уточнили, про які саме комплектуючі чи запчастини йдеться.

Провадження відкрито за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах або організованою групою).