Зеленський доручив меру Запоріжжя врегулювати найнагальніші проблеми у місті / фото Марина Григоренко

Президент Володимир Зеленський доручив меру Запоріжжя Володимиру Буряку до 15 жовтня врегулювати найнагальніші проблеми у місті, які турбують місцевих жителів.

Читайте також"Приїдемо й перевіримо": Зеленський доручив до 15 жовтня завершити ремонт мосту через греблю ДніпроГЕС

Як повідомили УНІАН у прес-службі президента України, під час робочої поїздки до Запорізької області Зеленський поспілкувався з громадським активістом Русланом Ханумаком, який розповів про найбільш актуальні проблеми обласного центру.

Відео дня

Ханумак зачитав звернення мешканців Запоріжжя, у яких зокрема, йдеться про проблему торгівлі наркотиками, а також нелегальні ломбарди та гральні заклади.

«Торгівлю наркотиками треба припинити зовсім. Про ігрові автомати та ломбарди ми готуємо великий законопроект», – зауважив президент, звертаючись до міського голови та начальника управління поліції.

Зеленський закликав міського голову Запоріжжя Володимира Буряка звернути увагу на необхідність вирішення екологічних проблем міста.

«Я Вас дуже прошу звернутися до всіх підприємств, щоб вони зрозуміли, що екосистема та екологічна ситуація у таких містах дуже складна», – наголосив він.

Зі свого боку заступник керівника Офісу президента Олексій Гончарук звернувся до міської влади з проханням допустити фахівців для проведення планової перевірки на «Запоріжсталь», яка має відбутися восени.

Окрему увагу було приділено проблемі амброзії, що провокує алергічні захворювання у жителів Запоріжжя. Буряк розповів про програму боротьби з цією рослиною.

Ще однією проблемою є оновлення рухомого складу міського транспорту та його оснащення кондиціонерами. Президент поцікавився, скільки коштів потрібно місту на закупівлю сучасного транспорту. Міський голова наголосив, що найближчим часом буде реалізовано відповідну програму.

«Терміново це зробіть», – сказав Зеленський.

Глава держави поставив завдання до 15 жовтня показати перші результати у вирішенні зазначених проблем.

«15 жовтня ми приїдемо й перевіримо три питання: кондиціонери у тролейбусах, боротьба з наркотиками та питання амброзії», – резюмував президент.