Зеленський наказав добудувати міст у Запоріжжі / фото УНІАН

Президент України Володимир Зеленський доручив відновити будівництво мосту через Дніпро у Запоріжжі.

Як повідомили УНІАН у прес-службі президента України, під час робочої поїздки до Запорізької області Зеленський оглянув об’єкт незавершеного будівництва «Автотранспортна магістраль через р. Дніпро в м. Запоріжжя», що є найвідомішим довгобудом у місті.

Президент дав завдання відновити добудову мосту якомога швидше – вже на початку 2020 року.

Відео дня

Читайте такожЗеленський: Філатов піде у відставку, якщо центральний міст в Дніпрі не відремонтують до 14 вересня (відео)

Начальник Служби автомобільних доріг у Запорізькій області Андрій Івко повідомив, що будівництво автотранспортної магістралі розпочато у 2004 році, замовником робіт виступало КП «Управління капітального будівництва» Запорізького міськвиконкому, генеральною підрядною організацією – ПАТ «Мостобуд». У 2011 році об’єкт передали у підпорядкування «Укравтодору». Фінансування будівельних робіт припинилося у 2014-му, витратили 2,8 мільярда гривень.

Президент поцікавився, скільки часу та коштів потрібно для завершення будівництва мосту.

За словами Івка, нині виконано 35% будівельних робіт і проводиться коригування проекту будівництва, яке має завершитися до середини листопада, вартість робіт - 30 мільйонів гривень. Планується змінити 50% проектної документації. Після цього буде оголошено міжнародний тендер на будівництво, і роботи триватимуть орієнтовно п’ять років.

«Чому п’ять років? Наведіть світові приклади такого будівництва. Дамба не може стояти п’ять років. Через п’ять-шість років міст нам не знадобиться», – зазначив президент.

Читайте такожЗеленський звернувся до іноземних бізнесменів та запропонував інвестувати в Україну (відео)

Представники «Укравтодору» пояснили, що через два роки можна завершити будівництво першої черги мосту.

Глава держави закликав мера Запоріжжя Володимира Буряка знайти кошти на завершення коригування проекту.

«Коригування проекту має бути завершене до 15 листопада», – сказав президент, наголосивши, що під час будівництва мосту варто використовувати вітчизняні матеріали.

Заступник міністра інфраструктури Володимир Лавренюк запропонував передбачити часткове фінансування будівельних робіт із держбюджету.

Зеленський доручив заступнику керівника Офісу президента Олексію Гончаруку координувати питання фінансування будівництва мосту.

Згідно з проектом, автотранспортна магістраль через о. Хортиця з’єднує правобережну та лівобережну частини Запоріжжя та включає: шість транспортних розв’язок, 24 штучні споруди – це два позакласні мости з окремими спорудами під кожен напрямок руху, 14 естакад, вісім шляхопроводів.

Також, як повідомляв УНІАН, Зеленський доручив до 15 жовтня завершити ремонт мосту через греблю ДніпроГЕС.