Організаторам севдореферендуму винесли вирок / фото УНІАН

На Луганщині засуджено двох організаторів псевдореферендуму «ЛНР» у 2014 році.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Луганської області.

Читайте такожЕкс-"міністр культури "ДНР" розкрив факти російської окупації Донбасу

Відео дня

Встановлено, що у травні 2014 року двоє жителів м. Гірське Луганської області, за попередньою змовою з іншими особами, організували та провели на території Попаснянського району псевдореферендум щодо відділення Луганської області від України.

Вказані особи були «членами» так званої «виборчої комісії», а саме: оформляли списки «виборців», видавали місцевим жителям «бюлетені» для голосування та здійснювали підрахунок голосів.

Правоохоронці інкримінували організаторам «референдуму» посягання на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 2 ст. 110 КК України).

У прокуратурі зазначили, що оскільки під час досудового розслідування підозрювані щиро розкаялись, активно сприяли розкриттю злочину та викриттю інших співучасників, між ними та прокурором було укладено угоду про визнання винуватості, які з обвинувальним актом направлено до суду.

За результатами судового розгляду Попаснянським районним судом Луганської області організаторів «референдуму» визнано винними та засуджено до покарання у вигляді 5 років позбавлення волі зі звільненням від відбування покарання з іспитовим строком.