Прокуратура Луганської області розслідує кримінальний злочин / фото РИА Новости

Організаторці незаконного референдуму на Луганщині повідомили про підозру за умисні дії, спрямовані на зміну меж території та державного кордону України.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Луганської області.

Читайте такожБойовики "ЛНР" вигадали спосіб наповнити "казну"

Відео дня

Прокуратура Луганської області розслідує кримінальний злочин за ч. 2 ст. 110 КК України (умисні дії, вчинені за попередньою змовою групою осіб, спрямовані на зміну меж території і державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України), в якому підозрюють жительку Новоайдарського району.

Слідством встановлено, що 11 травня 2014 року громадянка України забезпечила проведення так званого референдуму щодо підтримки "Акту про державну самостійність "ЛНР" в одному з населених пунктів  Луганської області.

Зазначається, що до кола обов’язків жінки, згідно з відведеною їй роллю в зазначеному "референдумі", входила перевірка документів та видача місцевим мешканцям так званих "бюлетенів" для голосування.

Після проведення псевдореферендуму члени "виборчої комісії", куди входила жінка, підрахували бюлетені і передали їх невстановленим особам для перевезення в так званий штаб сепаратистів у смт Новоайдар Луганської області.

Cанкція ч. 2 ст. 110 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна або без такої.