На День Незалежності у Києві буде два марші / фото УНІАН

Ветеранські організації домовилися з Офісом президента Володимира Зеленського про організацію і проведення 24 серпня свого маршу до Дня Незалежності України. На нього вийдуть ветерани АТО й ООС, які воювали на Донбасі.

Про це ветерани домовились на зустрічі з заступником глави Офісу Президента Кирилом Тимошенком, розповів громадський активіст та організатор параду до Дня Незалежності "Марш захисників" Андрій Медведько.

На зустрічі з ветеранами також були присутні силовики, міністр культури Євген Нищук, міністр молоді і спорту Ігор Жданов, міністерка у справах ветеранів Ірина Фріз.

Відео дня

Читайте такожНа День Незалежності замість параду пройде Хода гідності

"Розглядали питання проведення урочистих заходів до Дня Незалежності. Результат влаштував обидві сторони. Буде два марші. Домовились про спільну координацію, щоб не заважати одне одному", – сказав активіст.

Відтак, у Києві на Хрещатику в різний час 24 серпня відбудуться два марші:

Офіційний – Марш (Хода) Гідності. Його проводить керівництво держави.

Народний –  Марш захисників. Його проводять ветеранські спілки, волонтери та сім`ї загиблих українських військових.

За словами організатора параду ветеранів, на ньому не буде президента Зеленського, попереднього президента Порошенка, представників влади і жодних партійних прапорів.

Медведько відзначив, що вважає прогресом позицію влади, яка пішла їм назустріч і сторони порозумілися й погодили той факт, що ветерани АТО та ООС проведуть народний марш.

Як повідомляв УНІАН, президент Володимир Зеленський підписав указ, згідно з яким параду на День Незалежності не буде. Грант назвав щорічний парад "помпезним і недешевим". Через економію коштів від скасування параду, гарант пропонує виділити 300 мільйонів гривень для премії українським військовим. Премії отримають солдати строкової служби, сержанти, офіцери, військові, які виконують завдання в зоні проведення ООС.

Відтак, цьогоріч Україна відзначатиме День Незалежності за новим осучасненим сценарієм. У Києві 24 серпня пройде Хода гідності, участь в якій візьме президент Володимир Зеленський, керівництво держави, військові ЗСУ, волонтери, спортсмени, медики, освітяни тощо.

Після цього глава держави виступить зі зверненням до українців. Згодом у центрі Києва відбудеться грандіозний концерт.