Цього року військового параду на Хрещатику не буде / фото: УНІАН

Президент Володимир Зеленський доручив Кабінету міністрів України розробити, затвердити й забезпечити виконання плану заходів для відзначення 28-ї річниці незалежності України. Жодної згадки про військовий парад в указі немає.

Про це йдеться на сайті президента.

Читайте такожГройсман пропонує таки провести парад на День Незалежності, але за однієї умови

Відео дня

Так, 23 серпня – у День Державного прапора України – відбудеться церемонія його підняття.

На День Незалежності, 24 серпня, передбачені урочисті заходи – зокрема, покладання квітів до пам’ятників. Цього дня з нагоди 28-ї річниці проголошення незалежності України плануються тематичні наукові конференції та круглі столи, а також інформаційно-освітні та патріотично-виховні заходи.

Окрім того, глава держави доручив Кабміну звернутися до релігійних організацій із пропозицією провести 24 серпня молебні за Україну, а МЗС – забезпечити святкування в українських установах, що розташовані за кордоном. 

Як повідомляв УНІАН, 9 липня президент Володимир Зеленський заявив, що параду на День Незалежності цього року не буде. Замість того, аби влаштовувати традиційне на 24 серпня помпезне і недешеве дійство, глава держави запропонував виділити заплановану на його проведення суму – 300 млн гривень – на премії українським військовим.