Філарет / REUTERS

Почесний патріарх Православної церкви України Філарет звинуватив предстоятеля ПЦУ, митрополита Епіфанія в тому, що він разом із чиновниками Міністерства культури України намагаються повністю знищити УПЦ Київського патріархату і ліквідувати Київську патріархію.

Про це йдеться у відеоролику, опублікованому на сторінці УПЦ КП у Facebook.

Читайте також"Ми не хочемо цього": Філарет заявив, що його примушують бути в складі ПЦУ

Відео дня

Так, 4 серпня після Божественної літургії у Володимирському соборі Філарет звернувся до вірян із проханням "молитвою і всіма законними діями захистити УПЦ КП і його самого від знищення, яке намагається вчинити керівництво ПЦУ та чиновники Мінкультури".

"Я звертаюся до вас. Я служив вам 53 роки в соборі, не пропускав жодної літургії, жодного богослужіння. І тепер мене викидають на вулицю. Тому, я прошу вас - захистіть насамперед Київську патріархію і захистіть мене як патріарха, насамперед молитвами", - заявив Філарет.

Отриманий Україною томос, за його словами, нічого не дав, а навпаки - узалежнив українську церкву від греків.

"Звертайтеся до влади, протестуйте. Але протестувати треба і проти Епіфанія, тому що під його керівництвом приймаються ці беззаконні рішення про ліквідацію Київської патріархії і Київського патріархату", - додав Філарет.

Як повідомляв УНІАН, почесний патріарх Православної церкви України Філарет звернувся до президента України Володимира Зеленського та Організації з безпеки та співробітництва в Європі через ліквідацію Української православної церкви Київського патріархату.

На думку почесного патріарха Філарета, парафіян УПЦ КП «фактично силою змушують належати до іншої конфесії – Православної церкви України».