Омбудсмен тримає ситуацію з Клихом на контролі / фото radiosvoboda.org

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова повідомила, що український політичний в'язень Станіслав Клих, незаконно засуджений у Російській Федерації, три тижні лежав у лікарні через загострення бронхіту.

Як написала український омбудсмен у соціальній мережі Facebook, інформація, що з’явилася у ЗМІ напередодні пізно ввечері про зникнення Клиха, не підтвердилася.

"Як повідомили українському консулу у Федеральній службі виконання покарань РФ, Станіслав три тижні перебував у лікарні через загострення бронхіту. Зараз його повернуто до пенітенціарної установи Челябінської області", - зазначила Денісова.

Відео дня

Також вона повідомила, що 9 серпня Клиха планує відвідати український консул.

Омбудсмен зауважила, що тримає ситуацію на контролі.

Читайте такожУкраїнський політв'язень Станіслав Клих оголосив голодування

Як повідомляв УНІАН, у 2016 році українців Миколу Карпюка і Клиха засудили до 22,5 і 20 років ув'язнення відповідно. За версією російського слідства, вони були членами організації УНА-УНСО і в 1994-1995 роках воювали в складі бандформувань у Чечні.

Клих заявив, що ніколи не був у Чечні. Про проблеми зі здоров'ям, зокрема, з психічним станом Клиха, не раз повідомляли адвокати та правозахисники.

11 січня 2019 року уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова повідомила, що Клих скаржиться на сильні болі в серці, нирках, печінці.

В.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун заявила, що у Клиха є підозра на рак.

13 січня Денисова повідомила, що, згідно з отриманою від її російської колеги Тетяни Москалькової інформацією, діагноз «рак» у Клиха не підтверджений.