За словами правозахисниці, Стас виглядає непогано і каже, що все у нього нормально / фото radiosvoboda.org

Українського політичного в'язня Станіслава Клиха, який утримується в Росії, перевіряють на наявність онкологічних захворювань.

Про це повідомила на сторінці в Facebook правозахисниця Тетяна Щур.

Читайте такожРосійські медики не підтвердили діагноз раку в українця Клиха

Відео дня

"Звістка про Станіслава Клиха. Щойно від нього з лікувальної виправної установи №3 (м. Челябінськ) вийшов адвокат, який працює за договором з Уральською правозахисною групою. Стас має непоганий вигляд, каже, що все у нього нормально. У порівнянні з в'язницею набагато краще. Своє довге перебування в лікувальній (не психіатричній) установі пояснює тим, що на його прохання лікарі його перевіряють на онкомаркери. Скаржиться лише на відсутність телевізора в палаті, в якій він перебуває один. Турбувався про батьків", - написала правозахисниця.

Як повідомляв УНІАН, у 2016 році українців Миколу Карпюка і Клиха засудили до 22,5 і 20 років ув'язнення відповідно. За версією російського слідства, вони були членами організації УНА-УНСО і в 1994-1995 роках воювали в складі бандформувань у Чечні. Клих заявив, що ніколи не був у Чечні. Про проблеми зі здоров'ям, зокрема, з психічним станом Клиха, неодноразово повідомляли адвокати і правозахисники.

11 січня 2019 року уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денисова заявила, що Клих скаржиться на сильні болі в серці, нирках, печінці. В.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун повідомила, що у Клиха є підозра на рак.

13 січня Денисова повідомила, що згідно з отриманою від її російської колеги Тетяни Москалькової інформацією, діагноз раку у Клиха не підтверджений.