фото dumskaya.net

Біля генконсульства РФ в Одесі пройшла акція на підтримку українських громадян, які незаконно утримуються російською владою.

Як пише Думская, акція була приурочена до п'ятої річниці незаконного рішення суду, що засудив українця Станіслава Клиха до 20 років позбавлення волі.

Читайте такожУкраїнський політв'язень Клих три тижні провів у лікарні - Денісова

Відео дня

"Сьогодні п'ять років з дня арешту Станіслава. За фальшивим звинуваченням йому дали 20 років. Він піддавався і піддається тортурам, в ув'язненні почалися проблеми зі здоров'ям", - сказав організатор пікету Олександр Шелковенков.

Учасники акції закликали громадськість не забувати про заручників Кремля, підтримувати їх в ув'язненні листами.

За даними українського омбудсмена, зараз у російських тюрмах знаходиться 150 українських політв'язнів і військовополонених.

"Уваги громадськості мітинг не привернув, і висловити протест проти дій Росії прийшло всього п'ять одеситів. Поліцейських теж було небагато - сім осіб", - пише "Думская".

Зараз у російських тюрмах знаходиться 150 українських політв'язнів / фото dumskaya.net

Як повідомляв УНІАН, українського політв'язня Станіслава Клиха засудили до 20 років в'язниці в РФ за нібито участь у бойових діях проти російських військ під час Чеченської війни взимку 1994-1995 років.

Станіслав Клих заперечує звинувачення і заперечує те, що коли-небудь взагалі був у Чечні. У 2017 український політв'язень зазнав примусового психіатричного лікування за рішенням керівництва російської в'язниці, де його утримують.