За словами Луценка, СБУ приховувала допит ще одного свідка / фото УНІАН

Генеральний прокурор Юрій Луценко стверджує, що в Службі безпеки України приховували матеріали допитів, які могли розширити кількість замовників нападу на Катерину Гандзюк.

Про це він сказав в інтерв’ю інтернет-виданню "Цензор.НЕТ".

Читайте такожЖурналісти показали реконструкцію підготовки до нападу на Гандзюк (відео)

Відео дня

За словами Луценка, слідство в справі Гандзюк планували закінчити не пізніше як минулої п'ятниці, і вручити голові Херсонської облради Владиславу Мангеру матеріали для ознайомлення.

Однак, зауважив генпрокурор, з'явився новий свідок, покази котрого, ймовірно, розширять коло учасників змови. На уточнення, коли будуть надані свідчення, генпрокурор відповів: "Обіцяли один день, а чекаємо вже тиждень".

Глава ГПУ також зазначив, що в цій справі є і погана новина.

"Буквально вчора стало зрозуміло, що аналогічні свідчення, які ми чекаємо від свідка, вже є у СБУ, а у справі не знаходилися. Допит був прихований. Про це я сьогодні отримав рапорт. У показаннях свідка з посиланням на іншу людину говориться, що покарати Катю прийняли рішення на зустрічі, де крім Мангера, були й інші люди", - розповів Луценко.

Як повідомляв УНІАН, Генеральна прокуратура уклала угоду з підозрюваним в організації вбивства Катерини Гандзюк Ігорем Павловським і скерувала до суду обвинувальний акт. Його більше не вважають ймовірним організатором.

При цьому прокуратура затвердила відповідну угоду з Павловським без відома батька вбитої активістки Катерини Гандзюк - Віктора Гандзюка.