Прокуратура уклала угоду з Ігорем Павловським без відома батька Гандзюк / фото УНІАН

Генеральна прокуратура уклала угоду з підозрюваним у організації вбивства Катерини Гандзюк Ігорем Павловським та направила до суду обвинувальний акт. Його більше не вважають ймовірним організатором.

Про це повідомив батько Катерини Гандзюк Віктор на своїй сторінці у Facebook.

Читайте такожРічниця смерті Гандзюк: під Головним управлінням поліції в Херсоні палять димові шашки (фото, відео)

Відео дня

«Є інформація, що прокуратура збирається затвердити угоду з Собакою (прізвисько Павловського — ред.) без моєї згоди. І провести суд по ньому тишком нишком. Мені прокуратура ніякої угоди не показували і взагалі інформація по Павловському для мене і мого адвоката закрита. В Херсонському суді дізнався, що справу передали в Приморський суд міста Одеси, по клопотанню Верховного Суду», — написав він.

Віктор Гандзюк обурився, що правоохоронці вважають Павловського не організатором нападу на дочку, а лише особою, яка замовчувала інформацію про злочин.

У прокуратурі Громадському підтвердили інформацію про укладання угоди.

«Павловський обвинувачується за ч. 1 ст. 396 КК України в заздалегідь не обіцяному приховуванні тяжкого злочину. Обвинувальний акт направлено до суду з угодою про визнання винуватості», — повідомила Громадському прокурор у справі Вікторія Калита.

Санкція статті передбачає покарання у виді арешту на строк до трьох місяців, обмеження волі до трьох років або позбавлення волі на той самий строк. Судове засідання щодо ймовірного затвердження угоди відбудеться у Приморському суді міста Одеси. Дата засідання ще не призначена.

Нещодавно Ігорю Павловському не продовжили запобіжний західчерез нібито його погане самопочуття. Водночас його помітили на футбольному матчі в Одесі. 

31 липня 2018-го херсонську активістку та радницю міського голови Катерину Гандзюк облили кислотою. Вона виконувала обов'язки керівника справами виконавчого комітету Херсонської міської ради. Жінка з опіками потрапила в реанімацію. 4 листопада Катерина Гандзюк померла в лікарні. Активісти та знайомі повідомили, що вона померла від розриву тромбу.

6 червня 2019-го Покровський райсуд Дніпропетровської області ухвалив вирок обвинуваченим у нападі на Катерину Гандзюк. Організатора нападу Сергія Торбіна засудили до 6,5 позбавлення волі, а безпосереднього нападника Микиту Грабчука — до 6 років в'язниці. Причетних до нападу Володимира Васяновича, В’ячеслава Вишневського засудили на 4 роки ув’язнення, а Віктора Горбунова на 3 роки.