Олегу Сенцову нададуть тимчасове житло / REUTERS

Україна забезпечить звільнених політв’язнів-кримчан Олега Сенцова та Олександра Кольченка тимчасовим житлом, питання щодо постійного житла також буде вирішуватись.

Читайте такожДенісова: звільнений політв'язень Клих в лікарні, але не в реанімації

Таку заяву зробила в інтерв’ю «ВВС News Україна» український омбудсмен Людмила Денісова.

Відео дня

«Зараз вони в лікарні, ми організували тимчасове житло і для Олега, і для Кольченка. Щодо постійного житла - ми будемо вирішувати, президент вже поставив відповідне завдання, адже, безумовно, їм повертатися туди (в Крим - Ред.) не можна», – зазначила вона.

Омбудсмен згадала, зокрема, і про родини звільнених українців.

«Наприклад, у Олега Сенцова є мама, дітки, які теж хочуть бути зі своїм батьком. І ми вчора це питання обговорили з паном Олегом, будемо його вирішувати», – наголосила вона.

Як повідомляв УНІАН, 7 вересня у рамках обміну утримуваними особами з РФ в Україну повернулися 24 українських військовополонених моряки та 11 політв'язнів: Роман Сущенко, Олег Сенцов, Олександр Кольченко, Володимир Балух, Станіслав Клих, Микола Карпюк, Олексій Сизонович, Павло Гриб, Едем Бекіров, Євген Панов, Артур Панов.

Водночас в РФ повернули 35 осіб, про обмін яких просили росіяни. Всі вони були засуджені в Україні за різні злочини або є фігурантами кримінальних проваджень.

Олега Сенцова разом з Олександром Кольченком затримали у травні 2014 року. Російські силовики звинуватили їх в організації терактів в окупованому Криму. В серпні 2015 року російський суд засудив Сенцова до 20 років колонії суворого режиму. Кольченко отримав 10 років колонії.