Бойовика імовірно вбив 28-річний раніше судимий мешканець Маріуполя

Донецькі поліцейські відкрили справу за статтею «умисне вбивство» у зв’язку з убивством колишнього бойовика самопроголошених «республік» Романа Джумаєва.

Про це йдеться у повідомленні відділу комунікації ГУНП в Донецькій області.

Читайте такожЗаарештовано "міністра" внутрішніх справ "ЛНР" - ЗМІ

Відео дня

Правоохоронці зазначили, що чоловіка ймовірно вбив раніше судимий 28-річний маріуполець. Нині на території Донецької області розпочато операцію із затримання підозрюваного.

Поліцейські також оприлюднили прикмети, які допоможуть громадянам опізнати зловмисника: на вигляд 30-40 років, зростом 180 см, спортивної статури, одягнений у чорні штати й футболку.

Як повідомляв УНІАН, 16 вересня терориста Романа Джумаєва розстріляли впритул.

За даними ЗМІ, бойовик бандформування «П'ятнашка» Джумаєв, який воював під Донецьким аеропортом і Дебальцевим, втік до Білорусі, а коли там стали порушувати питання про депортацію, повернувся в Україну.

Джумаєва було затримано 18 вересня 2017 року в Мар'їнському районі при спробі перетнути лінію зіткнення з боку ОРДЛО.

4 січня 2018 року кримінальне провадження за звинуваченням Джумаєва було передано в Мар'їнський районний суд Донецької області, а вже 3 травня 2018 року цей суд відпустив бойовика під домашній арешт.

Повторно бойовика було затримано в грудні 2018 роки за напад на поліцейського, і тоді йому визначили запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

5 серпня колегія Жовтневого райсуду Маріуполя відпустила Джумаєва під домашній арешт.