Ілюстрація / REUTERS

У червні поточного року в окупованому Криму завершилася кампанія з примусового призову мешканців Криму до Збройних сил Російської Федерації. Їхня кількість стала рекордною - 3 300 чоловіків.  

Про це йдеться у доповіді Офісу ООН з прав людини щодо ситуації з правами людини в Україні, яка охоплює період від 16 травня до 15 серпня 2019 року, пише ТСН.

"З урахуванням цієї цифри загальна кількість кримських призовників становить щонайменше 18 тис. чоловіків", - йдеться в доповіді. 

Відео дня

Читайте такожОкупанти винесли вироки 17 кримчанам за ухилення від служби в армії РФ

Зазначається, що деякі особи, призвані в рамках весняної кампанії 2019 року, як і у попередні чотири призови від 2017 року, були направлені на військові бази у Російській Федерації.

УВКПЛ установило, що кримським мешканцям було винесено 29 обвинувальних вироків за ухилення від призову, за яке кримінальне законодавство Російської Федерації передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до двох років. Чотири вироки були винесені у першому півріччі 2019 року, 22 – 2018 року, три – 2017 року.

За винятком одного випадку, де обвинуваченого було засуджено до умовного терміну позбавлення волі, обвинувачені були оштрафовані у кримінальному порядку на суму від 5 тис. до 60 тис. російських рублів (80-902 доларів).