Микола Карпюк розповів про свої емоції під час транспортування до аеропорту

Звільнений із російської в'язниці Микола Карпюк не вірив у те, що відбувається обмін утримуваними особами між Україною та РФ до того моменту, поки не зійшов на борт українського літака.

Читайте такожКарпюк про катування в РФ: тримали в залізній клітці, били електрострумом та не давали спати

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив на прес-конференції в Києві.

Відео дня

«У мене була установка – я перебуваю на війні, і з цієї війни буде вже перехід у кращий світ. Я для себе таку установку зробив, і її дотримувався», - пояснив він.

«Відчуття того, що обмін відбувається, що це все реально, я відчув лише тоді, коли увійшов на борт українського літака. До того моменту – коли нас вивозили з «Лефортова», везли через Москву-ріку, ми ще жартували, що нас везуть як Путіна – повз Кремль, зупинили весь рух… і навіть, коли нас відвезли в аеропорт і привезли до українського літака, до того моменту, поки я не увійшов до українського літака – я себе обмежував в думках, що відбувається в обмін», - додав колишній політв’язень.

Як повідомляв УНІАН, 7 вересня в рамках обміну утримуваними особами з РФ в Україну повернулися 24 українських військовополонених моряки й 11 політв'язнів. Серед них: Роман Сущенко, Олег Сенцов, Олександр Кольченко, Володимир Балух, Станіслав Клих і Микола Карпюк, Олексій Сізонович, Павло Гриб, Едем Бекіров, Євген Панов, Артур Панов.