Найкращою вчителькою України стала Наталія Кідалова / фото nus.org

Найкращим вчителем України стала Наталя Кідалова. Вона перемогла серед 3 тис. вчителів з усієї України, які брали участь у конкурсі Global Teacher Prize Ukraine.

Церемонія нагородження найкращого вчителя відбулася у Національній опері, пише сайт nus.org.

“Я живий приклад, що дива трапляються. Я шалено щаслива, що я вчителька. Якби я не отримувала жодної копійки, я б однаково ходила б на роботу”, – сказала переможниця під час вручення.

Читайте також"Ми дуже поважаємо професію вчителя як одну з найголовніших": Зеленський привітав учителів з професійним святом (фото)

Окрім звання найкращої вчительки країни, Наталія Кідалова отримає 250 тисяч гривень. Також її ім’ям назвуть астероїд. Крім того переможниця отримає поїздку на освітній форум у Дубай та рік навчання від організаторів - громадської спілки "Освіторія".

Наталія Кідалова — учителька англійської мови, української мови і літератури, Мелітопольська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів № 23, Запорізька область, для якої найбільшим показником успішності учнів є віра її учнів у самих себе.

Пані Наталя — випускниця Програми обміну США SUSI Інститут Американістики “Доступність та справедливість в освіті та суспільстві США”; експертка інституційного аудиту пілотування критеріїв, інструментів та індикаторів якості освіти Державної служби якості освіти; спікерка міжнародних вебінарів; співавторка онлайн-курсу “Розвиток громадянських компетентностей”. Зараз вона поєднує вчителювання із координацією роботи Південного хабу Всеукраїнської програми підтримки освітніх реформ “Демократична школа”.

Також під час церемонії оголосили переможців в інших номінаціях премії:

переможцем за підсумками народного голосування став учитель інформатики вінницької школи №20 Олег Слушний;

у номінації “Реалізація мрії” перемогла вчителька початкових класів з Хмельницького Леся Шевчук. Завдяки цій перемозі школа хмельницька школа №8 отримає спецтранспорт для доїзду в заклад дітей з ООП, а також перебудову басейну;

у номінації “Вибір серцем” від Наталії Мосійчук перемогла вчителька української мови та літератури Тетяна Лінійчук, друге місце посіла вчителька математики Олена Гіркевич. У цій номінації переможців обирали серед педагогів, які працюють з дітьми з особливими освітніми потребами. Тетяна Лінійчук отримає 70 тисяч гривень, Олена Гіркевич – 50 тисяч гривень;

премію вчителю хімії отримав Олександр Лисич. Він та його заклад отримають по 100 тисяч гривень;

у номінації “Вчитель-інноватор” перемогла Анна Величко. Вона поїде в Сідней на щорічну міжнародну конференцію Education Exchange від Microsoft;

у номінації “Учитель мистецтва” найкращою стала Маріанна Климчук. Вона поїде в Австрію на мистецький вікенд;

у номінації на реалізацію енергетичного проекту перемогла Наталія Пашковська.

Global Teacher Prize - це всесвітня премія, мета якої показати, що вчителі - важливі. Її називають "Нобелівською премією для вчителів" і вже втретє вручають в Україні.

У 2018 році це звання виборов Олександр Жук - вчитель інформатики із Запоріжжя. У 2017 році - вчитель фізики з Чернівців Пауль Пшенічка.