Ірина Паровик / фото: Думська

Сьогодні Київський районний суд Одеси відпустив із СІЗО Ірину Паровик - старшого адміністратора готелю «Токіо Стар», в якому під час пожежі загинули 9 осіб.

Як повідомили УНІАН у суді, в райсуд надійшло клопотання слідчого, погоджене з прокурором, про зміну запобіжного заходу зазначеній громадянці.

Старший адміністратор підозрюється в порушенні вимог пожежної безпеки (частина друга статті 270 Кримінального кодексу України).

Відео дня

Розглянувши клопотання, слідчий суддя задовольнив його. Зокрема, підозрюваній змінено запобіжний захід з тримання під вартою на нічний домашній арешт. Жінку звільнено з-під варти в залі суду.

Читайте такожПожежа в готелі «Токіо Стар»: дев'ятою жертвою виявився молодий харків'янин

Як наголошується, вона зобов'язана на першу вимогу з’являтися до слідчого, прокурора і в суд, перебувати за місцем проживання в період з 22.00 до 06.00. Крім того, вона повинна здати на зберігання паспорт для виїзду за кордон і утриматися від спілкування з підозрюваними, свідками і потерпілими - всіма людьми, які мають стосунок до цього кримінального провадження.

За версією слідства, приблизно в 2009 році власники готелю запропонували Паровик посаду старшого адміністратора готелю «Токіо Стар» без офіційного працевлаштування, на що жінка погодилася.

«Таким чином, підозрювана, працюючи старшим адміністратором і будучи фактично керівником установи, що не забезпечила виконання встановлених законодавством вимог пожежної безпеки в готелі і допустила їх порушення», - зазначили в прес-службі.

Читайте такожПожежа в «Токіо Стар»: правоохорнців забов'язали розслідувати обставини загибелі 10-річної дівчинки

Як повідомляв УНІАН, в Одесі в ніч на 17 серпня під час пожежі в готелі «Токіо Стар» загинули 9 осіб. У їх числі - жителі Одеської області (юнак, 2002 р. н. і дівчина, 2001 р. н.), двоє киян (чоловік, 1995 р. н. і жінка, 1996 р. н.), також - 58-річний житель Дніпропетровської області, харків'янин, 1984 р. н., і 73-річна громадянка Австралії. Крім того, мешканка Сум і її 10-річна дочка. У жовтні Приморський райсуд Одеси зобов'язав правоохоронців розслідувати обставини загибелі цієї дитини. Відповідний позов подав активіст Микола Коваль, який припускає, що батько дівчинки міг врятувати дружину і дочку, але з незрозумілих причин не зробив цього.

Власник готелю Вадим Чорний і старший адміністратор Ірина Паровик, у якої двоє малолітніх дітей, були заарештовані і поміщені в СІЗО. Співвласнику готелю та головному інженеру заочно повідомлено про підозру. Серед підозрюваних також - 30-річна жінка, яка чергувала в готелі в ніч пожежі.

Всім фігурантам інкримінують порушення вимог пожежної безпеки, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 270 КК України).