У ніч трагедії жінка виконувала функції адміністратора в готелі / фото: ДСНС

В Одесі повідомлено про підозру у злочині ще одній співробітниці готелю «Токіо-Стар», в якому в ніч на 17 серпня під час пожежі загинули дев‘ять осіб.

Як повідомили УНІАН у прес-службі прокуратури Одеської області, повідомлено про підозру в порушенні правил пожежної безпеки громадянці, яка фактично виконувала функції адміністратора в готелі.

«30-річна жінка також чергувала в нічну зміну в момент пожежі. Разом з іншими фігурантами її підозрюють у порушенні вимог пожежної безпеки, що спричинило тяжкі наслідки (ч.2 ст.270 КК України)», - повідомили в прес-службі.

Відео дня

Як наголошується, при виконанні покладених на співробітницю функцій на робочому місці - в приміщенні рецепції готелю - вона повинна була стежити за роботою пульта протипожежної сигналізації і при надходженні сигналу невідкладно сповіщати в ДСНС.

Як повідомляв УНІАН, в Одесі в ніч на 17 серпня під час пожежі в готелі «Токіо Стар» загинули дев‘ять осіб. Власника готелю Вадима Чорного і старшого адміністратора Ірину Паровик заарештовано й поміщено в СІЗО. Співвласнику готелю і головному інженеру заочно повідомлено про підозру.

У жовтні Приморський райсуд Одеси зобов'язав правоохоронців розслідувати обставини загибелі під час пожежі 10-річної дівчинки. Відповідний позов подав активіст Микола Коваль, який передбачає, що батько дитини, який вижив під час пожежі, міг врятувати дружину і доньку, але з незрозумілих причин не зробив цього.