Поліція за фактом побиття жінки відкрила кримінальне провадження \ фото УНІАН

В Одесі в парку культури і відпочинку ім. Горького чоловік побив жінку, яка зробила йому зауваження за антиукраїнські висловлювання.

Читайте такожВ Одесі поліція без пояснення причин затримала учасників акції "Хто замовив Катю Гандзюк?" – активіст (відео)

Як повідомили УНІАН у відділі комунікацій Головного управління Національної поліції в Одеській області, побиття 34-річної жінки сталося в парку через те, що вона втрутилася в розмову чоловіка.

Відео дня

Як зазначається, обидва учасники конфлікту були доставлені до Малиновського відділу поліції Одеси. За словами його керівника Віктора Герасименка, за даним фактом почато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 125 Кримінального кодексу ("умисне легке тілесне ушкодження").

«Заявниці запропоновано пройти судово-медичну експертизу, від якої вона відмовилася. Якщо жінка змінить своє рішення, залежно від результатів експертизи, можлива перекваліфікація розпочатого провадження», - зазначив Герасименко.

Особу чоловіка, на якого вказує заявниця, встановлено. У головному управлінні стверджують, що вживають заходів ддя повного, всебічного та об'єктивного розслідування кримінального провадження.

У свою чергу потерпіла Наталія Савічева у Facebook повідомила, що ввечері з малолітньою донькою прийшла в парк ім. Горького. «Влаштувавшись на лавці, я спостерігала за дитиною. І стала свідком розмови своїх сусідів по лавці - чоловіка і жінки. Чоловік яро пропагував сепаратизм і вихваляв «руській мір», неодноразово називав себе сепар, а українських воїнів - «найманцями», які воюють за 8 тис. грн і 2 га землі», - розповіла жінка.

Як зазначила потерпіла, вона зробила зауваження, сказавши, що завдяки людям, які воюють і гинуть, сусіди по лавці можуть сидіти в парку під мирним небом.

Після зауваження Савічевої чоловік, назвавши її бандерівкою, сказав: «Туди їм і дорога» і накинувся на неї з кулаками. Більш того, стягнув її з лавки і почав «бити ногами вже лежачу».

За словами жінки, правоохоронці, прибувши на місце події, затримали зловмисника і доставили в Малиновський відділ поліції. Під час обшуку у нього вилучили ніж.

Савічева написала заяву в поліцію, яка, за її даними, не вбачає складу злочину в висловлюваннях зловмисника. «Кажуть, що це - його суб'єктивна думка, і за це до відповідальності не притягують», - додала жінка.

Також, як стверджує потерпіла, правоохоронці забороняли їй зробити фото або зняти на відео чоловіка, який побив її.