Україна має посилювати свій кіберзахист, заявив секретар РНБО / Ілюстрація REUTERS

Фахівці державного й приватного секторів мають спільно розробити потужну систему кіберзахисту України, заявив секретар РНБО Олексій Данілов.

Як повідомляє прес-служба РНБО, таку заяву Данілов зробив на форумі «Кібербезпека. Захисти свій бізнес».

Читайте такожЗеленський оновив склад РНБО: увів заступника глави СБУ, очільника розвідники та вивів Данилюка

Відео дня

За словами посадовця, потрібно забезпечити таку систему кіберзахисту, «щоб жоден агресор не мав можливості напасти на нашу країну».

Данілов нагадав, що нова влада здійснює всеохоплюючу цифровізацію. Створено Міністерство цифрової трансформації України, яке, зокрема, відповідатиме за формування та реалізацію державної політики у цій галузі.

У коментарі журналістам Секретар РНБО повідомив, що найближчим часом планується розробити зміни до Стратегії кіберзахисту України, і у цій роботі Раді нацбезпеки допомагають як фахівці державних структур, так і представники приватного сектору.

«Час вносить певні корективи, маємо реагувати на виклики. І у разі необхідності Стратегія буде корегуватися залежно від завдань з кіберзахисту», - вказав він.

Нагадаємо, в Офісі президента України пропонують батькам і дітям долучитися до розробки Національної стратегії із захисту дітей в Інтернеті, взявши участь в онлайн-опитуванні.