92% дітей в Україні до 12 років мають доступ до Інтернету / фото lenta.kharkiv.ua

В Офісі президента України пропонують батькам і дітям долучитися до розробки Національної стратегії із захисту дітей в Інтернеті, взявши участь в онлайн-опитуванні.

Онлайн-анкети можна знайти тут.

Читайте такожКабмін схвалив законопроект про кібербезпеку

Відео дня

«92% дітей в Україні до 12 років мають доступ до Інтернету. Інтернет відкриває безліч можливостей для них, проте там є й багато ризиків. Кібербулінг, онлайн-насильство, грумінг (встановлення довірливих відносин з дитиною для подальшого схиляння до статевих стосунків, шантажу, експлуатації. – Ред.) тощо. Тому ми розпочали підготовчий етап розробки Національної стратегії із захисту дітей в Інтернеті», — відзначив уповноважений президента України з прав дитини Микола Кулеба.

Розробка Нацстратегії передбачає такі етапи:

1. Проведення дослідження щодо поточного стану проблеми в Україні, зокрема за допомогою онлайн-опитувань серед батьків та дітей, а також партнерів із державного, громадського та приватного секторів.

2. Візит міжнародних експертів до України, який заплановано на 11-15 листопада поточного року з метою налагодження подальшої співпраці.

3. Розробка та презентація рекомендацій Міжнародного союзу електрозв’язку, обговорення напрацювань та створення плану дій з розробки стратегії (18-19 грудня поточного року).

Рекомендації міжнародних експертів, розроблені за участю профільних представників українського державного, громадського та приватного секторів, стануть підґрунтям майбутньої стратегії із захисту дітей в Інтернеті, яку планують розробити в 2020-му.