REUTERS

Заступник міністра закордонних справ Василь Боднар заявляє, що Україна ухвалила всі законодавчі акти, необхідні для здійснення амністії в рамках виконання Мінських домовленостей.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав під час Години запитань до уряду в парламенті.

Читайте такожСБУ затримала бойовика з Харкова, який обстрілював Луганський аеропорт

Відео дня

«На сьогодні Україна вже ухвалила всі законодавчі акти, необхідні для здійснення в рамках правового поля амністії в контексті виконання Мінських домовленостей», - сказав він.

Боднар додав, що, відповідно до закону про застосування амністії в Україні, повне або часткове звільнення осіб від покарання може розглядатися лише після обрання легітимних органів влади на окупованих територіях, тобто, після відновлення суверенітету України.

«Рішення про застосування амністії ухвалюється судом. І, звичайно, під амністію не потрапляють злочини, які, відповідно до міжнародного законодавства, включно зі злочинами щодо геноциду, проти людства, і воєнні злочини. Також не підпадають під амністію особи, які вчинили злочин по збиттю малайзійського «Боїнга», - сказав заступник міністра.

Як повідомляв УНІАН, 16 жовтня голова Комітету Верховної Ради з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Богдан Яременко заявив, що Україна ніколи не піде на безумовну амністію всіх учасників подій на Донбасі.