Валентин Резниченко / Фото УНИАН

З урахуванням тривалої агресії Російської Федерації проти України на східному кордоні Дніпропетровської області зводяться 49 фортифікаційних споруд.

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив сьогодні на своїй першій прес-конференції голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко.

«Регіон будує найбільшу кількість фортифікаційних споруд для того, щоб захистити свої східні кордони і не допустити повторення ситуації, що склалася у наших сусідів. Сьогодні ми зводимо 49 фортифікаційних споруд, з яких 23 – це перша лінія оборони, решта – друга лінія. На ці цілі виділено 120 млн грн, ми наразі отримали 39 млн грн», - зазначив губернатор.

Відео дня

Читайте такожНа Дніпропетровщині викрили сепаратистську мережу, яка готувала антиукраїнські акції на травневі свята

Він запевнив, що вимагатиме проведення прозорої переговорної процедури із забезпечення будівництва цих споруд.

"На сьогодні Дніпропетровська область повністю захищена. У нас в області знаходиться штаб оперативного командування "Південь". Держава і обласна влада готова захистити своїх жителів. Ми не допустимо, щоб щось зіпсувало свята. Проте, я дуже прошу не провокувати один одного і бути відповідальними", - зазначив Резніченко.

Голова ОДА також наголосив, що всі збройні формування, які діють на території області, повинні увійти до складу державних силових структур, а решта - роззброєні і притягнуті до відповідальності згідно з чинним законодавством.

«На сьогодні тут (у приміщенні Дніпропетровської ОДА - УНІАН) вже немає людей у військовій формі, у камуфляжі, які незрозуміло до кого належать. Сьогодні наше завдання – це роззброєння незаконних формувань. Нам потрібні виключно законні збройні формування, які є підрозділами Національної гвардії, МВС, Служби безпеки України і так далі. Всі інші формування і люди зі зброєю мають бути визнані незаконними збройними формуваннями і, згідно із законом, мають бути роззброєні з настанням подальших правових наслідків», - зазначив Резніченко.