У результаті детонації невідомого предмета курсанти отримали легкі поранення / УНІАН

Трьох курсантів Військової академії, які постраждали в результаті вибуху невідомого предмета на навчальному полігоні в передмісті Одеси, найближчим часом випишуть з госпіталю.

Як повідомили УНІАН на факультеті десантно-штурмових військ вишу, курсанти, які потерпіли 21 жовтня, - другокурсники цього факультету.

Читайте такожУ Лисичанську ввели надзвичайний стан через відсутність води

Відео дня

«У результаті детонації невідомого предмета вони отримали легкі поранення, в найближчі дні їх випишуть з лікарні», - повідомили на факультеті.

Як наголошується, інцидент стався в понеділок увечері, коли курсанти перебували на навчальному полігоні академії. Зокрема, на межі полігону і розташованого неподалік населеного пункту один з курсантів, старший навчальної групи, помітив неметалевий предмет у вигляді тубуса.

Було ухвалено рішення, як стверджують у виші, винести предмет на безпечну ділянку полігону і доповісти про нього офіцерам. Коли тубус поклали на землю, сталася його детонація. В результаті, троє курсантів дістали пошкодження м'яких тканин.

Першу домедичну допомогу їм надали товариші, потім на місце події прибув військовий лікар полігону. Протягом години тривала евакуація постраждалих до медичного закладу.

Як повідомляв УНІАН, 21 жовтня в передмісті Одеси троє курсантів Військової академії (Одеса) дістали тілесні ушкодження в результаті вибуху боєприпасу. Інцидент стався на полігоні в Чабанці.

За фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 414 (порушення правил поводження зі зброєю, а також з речовинами і предметами, що становлять підвищену небезпеку для оточуючих) Кримінального кодексу України.