В Олексія Белька – посттравматичні наслідки, бо він не пам'ятає частину подій на мосту / фото obozrevatel.com

Ветерана АТО Олексія Белька, який «мінував» міст Метро в Києві, готовий прийняти військовий шпиталь.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила депутатка і волонтерка Яна Зінкевич.

Читайте такожМости, ТРЦ, держзаклади та дипустанови: Києвом пронеслася хвиля "мінувань"

Відео дня

«Військовий госпіталь м.Києва готовий прийняти його сьогодні. Письмове зобов‘язання госпіталь надав, дякую начальнику госпіталя генерала Казмірчуку, міністру міністерства у справах ветеранів Оксані Коляді (Гаврилюк) та міністру оборони. Також госпіталь надає швидку з екіпажем, що перевезе його від приміщення суду до госпіталя»

При цьому вона зазначила, що теж хоче взяти чоловіка на поруки. За її словами, в Олексія – посттравматичні наслідки, оскільки він не пам’ятає частину події на мосту.

Крім того, «мінер» останнім часом фактично не мав грошей на харчування, жив в автомобілі та в усьому розкаявся. Зранку перед подією намагався вкотре працевлаштуватися; були проблеми на тиловій службі.

Зінкевич наголосила, що утримання його під вартою вважає неприпустимим, і що чоловік потребує термінового лікування.

Як повідомляв УНІАН, 18 вересня близько 17.00 в Києві на мосту Метро через Дніпро невідомий погрожував зброєю і висловлював намір підірвати міст. Рух транспорту по мосту було закрито. Силовики провели спецоперацію із залученням БТР, поліцейських катерів і дронів.

Поліція кваліфікувала загрози невідомого як підготовку до теракту. Близько 19.40 чоловіка затримали, при ньому не знайшли вибухівки.

При затриманні чоловік опору не чинив, тому правоохоронці вогонь не відкривали. Затриманий виявився колишнім військовослужбовцем.

19 вересня начальник поліції Києва Андрій Крищенко заявив, що поліція зняла з Белька, який погрожував підірвати міст, підозру в тероризмі. Крищенко зазначив, що Бельку інкримінують хуліганство із застосуванням вогнепальної зброї (ч.4 ст.296) та неправдиве повідомлення про замінування (ч. 2 с.259). Говорячи про мотиви скоєння злочину «мінером», Крищенко заявив, що в ході переговорів він скаржився на проблеми в особистому житті, відсутність роботи та грошей, і що таким чином чоловік хотів привернути увагу суспільства до своїх проблем.