Жінка сприяла "ДНР" з квітня місяця 2019 року по теперішній час / russianseattle.us

У Житомирі суд взяв під варту жінку, яка сприяла діяльності терористичної організації «ДНР».

Як повідомили УНІАН у прес-службі прокуратури Житомирської області, Корольовський районний суд Житомира застосував щодо затриманої запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення грошової застави строком на 2 місяці.

Читайте такожНа Житомирщині виявили останки невідомих солдатів

Відео дня

Триває досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України (створення терористичної групи чи терористичної організації).

«Громадянка України, уродженка та мешканка Донецької області, поділяючи погляди та мету учасників терористичної організації «ДНР», у період з квітня місяця 2019 року по теперішній час, сприяла цій терористичній організації», - йдеться у повідомленні.

Зокрема, сепаратистка збирала та передавала відомості розвідувального характеру щодо дислокації, переміщення сил та засобів Збройних сил України та інших збройних формувань, які брали участь в АТО та у подальшому - в ООС на території Донецької області.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні проводять слідчі Управління СБУ в Житомирській області.

Санкція статті 258-3 ч.1 КК України передбачає покарання у виді позбавленні волі на строк від 8 до 15 років з конфіскацією майна або без неї.