Владислав Сурков, помічник президента РФ / REUTERS

Помічник президента Росії Владислав Сурков прибув у Донецьк.

Цю інформацію підтвердив «депутат» при угрупованні «ДНР» Владислав Бердичівський (Бриг) у своєму Telegram-каналі, пишуть "Новини Донбасу".

«Судячи з того, що крім інформації про відвідування ДНР В. Ю. (Владислава Юрійовича Суркова — прим.) більше нічого не просочилося — серед присутніх на нарадах немає любителів України», — написав він.

Відео дня

Раніше про приїзд Суркова писали анонімні Telegram-канали. Зокрема, Бердичівський поділився і відреагував на публікацію лояльного керівництву «ДНР» каналу «Охоронець».

У «ДНР» повідомили про приїзд у Донецьк кремлівського куратора Суркова

«Зачастили в Донецьк з Москви гості. Просочилася інфа, що в республіці Владислав Сурков. Також заїхав в ДНР відомий у певних колах як спеціаліст по інформаційним війнам, кадровий розвідник, член наукової ради при Раді безпеки Російської Федерації Андрій Манойло», — йдеться в повідомленні.

За словами «Охоронця», Манойло провів закриті лекції по стратегії і тактиці інформаційних війн у Донецьку і Єнакієвому.

«З ким зустрічався Владислав Юрійович [Сурков], крім глави ДНР, поки неясно», — наголошується в публікації.

Зазначимо, що Сурков ще минулої осені пообіцяв голові угруповання «ДНР» Денису Пушиліну приїхати в Донецьк. Це сталося перед «виборами» голови «ДНР», на яких Сурков підтримав Пушиліна.

Про візит Манойло також повідомили так звані офіційні ЗМІ «ДНР».

У «ДНР» повідомили про приїзд у Донецьк кремлівського куратора Суркова

Читайте такожУ "ДНР" очікується гучна відставка - блогер

У 1998 Андрій Манойло був призваний на службу в ФСБ Росії, в академії якої закінчив факультет підготовки керівних кадрів за спеціальністю «оперативна діяльність». Зараз він є політологом і професором Московського державного університету. Як зазначено в біографії Манойло, він є автором понад 90 друкованих праць з міжнародних відносин, політичної конфліктології, психологічним операціям та інформаційної безпеки.