Асан Чапух знаходиться під домашнім арештом / фото: Крим.Реалії

У фігуранта кримської справи «Веджіє Кашка» Асана Чапуха діагностоване онкологічне захворювання.

Про це у коментарі Радіо Свобода Крим.Реалії повідомив адвокат Айдер Азаматов.

За його інформацією, Асан Чапух досі перебуває у орендованій квартирі, де йому визначений домашній арешт.

Відео дня

«За час перебування в СІЗО і під домашнім арештом у мого підзахисного кардинально погіршився стан здоров'я. Він кілька разів лягав у лікарню, проходив обстеження і лікування і, як мені він сам повідомив, у нього діагностовано рак, онкологічне захворювання. Він уже пройшов три курси хіміотерапії і проходить зараз. Попереду ще стільки ж», – розповів адвокат.

Читайте такожВ анексованому Криму адвокат оскаржив вирок фігуранту «справи Веджіє Кашка» Чапуху

За його словами, раніше Асан Чапух скаржився на те, що перебування під домашнім арештом в орендованій квартирі не найкраще впливає на його здоров'я.

Як повідомляв УНІАН, 23 листопада 2017 року російські силовики затримали в Сімферополі кримських татар Казіма Аметова, Асана Чапуха, Руслана Трубача і Бекіра Дегерменджі. Їм інкримінували вимагання коштів у громадянина Туреччини Юсуфа Айтана. Читайте також "Суд" виніс вирок фігурантам "справи Веджіє Кашка"

Під час затримання стало зле ветерану кримськотатарського національного руху Веджіє Кашка, пізніше жінка померла.

12 квітня 2019 року підконтрольний Кремлю Сімферопольський районний суд зобов'язав Айтана сплатити суму, яку він був винен померлій Веджіє Кашка, а також оплатити судові витрати її онуки Аліє Кашка.

17 квітня підконтрольний Кремлю Київський районний суд Сімферополя виніс вирок фігурантам «справи Веджіє Кашка»: Трубач, Дегерменджі і Аметов засуджені до 3 років умовно, Чапух - до 3,5 року умовно.