У фігурантів цієї справи серйозні проблеми зі здоров'ям \ Фото УНІАН

У підконтрольному Росії так званому «Київському районному суді Сімферополя» четверо обвинувачених у «справі Веджіє Кашка» Бекір Дегерменджі, Асан Чапух, Казім Аметов і Руслан Трубач не визнали свою провину.

Читайте такожУ фігуранта "справи Веджіє Кашка" Дегерменджи погіршилося самопочуття - адвокат

Про це повідомляє Крим.Реалії з посиланням на адвоката Ісляма Веліляєва. Він зазначив, що «судове» слідство у справі закінчилося.

Відео дня

«Були допитані всі четверо підсудних. Жоден з них не визнав себе винним. Кожен з них пояснив, що діяв виключно з доброї волі і з метою допомоги спочилій Веджіє Кашка. Також вони заявили, що не переслідували жодних корисливих цілей. Окремо зазначу, що підсудний Асан Чапух заявив, що зброя, яку нібито знайшли у нього під час обшуку, йому не належить і була підкинута», - повідомив адвокат.

Він також зазначив, що на наступному «судовому» засіданні, яке заплановане на 10 квітня, «суд» перейде до дебатів сторін.

Як повідомляв УНІАН, 23 листопада 2017 року російські силовики затримали в Сімферополі кримських татар Казіма Аметова, Асана Чапуха, Руслана Трубача і Бекіра Дегерменджі. Їм інкримінують вимагання коштів у громадянина Туреччини.

Під час затримання стало зле ветерану кримськотатарського національного руху Веджіє Кашка, пізніше жінка померла.

У фігурантів цієї справи серйозні проблеми зі здоров'ям. У Дегерменджі - хронічна астма, Чапух в СІЗО переніс мікроінсульт.

24 січня 2019 року "суд" в окупованому Криму змінив запобіжний захід фігурантам "справи Веджіє Кашка" на домашній арешт.

1 березня так званий "суд" продовжив домашні арешти фігурантам "справи Веджіє Кашка" до 7 травня.