Відбувати ці терміни татари будуть в колонії суворого режиму / УНІАН

Південний окружний військовий суд у Ростові-на-Дону сьогодні виніс вирок шістьом фігурантам ялтинської «справи Хізб ут-Тахрір».

За рішенням суду Муслім Алієв засуджений до 19 років ув'язнення, Інвер Бекіров отримав 18 років, Емір-Усейн Куку - 12 років, Вадим Сірук - 12 років, Арсен Джеппаров - 7 років і Рефат Алімов - 8 років, повідомляє Крим.Реалії.

Читайте такожУ Національному музеї історії України розпочали перевірку та відсторонили директора

Відео дня

Відбувати ці терміни вони будуть у колонії суворого режиму.

Підтримати засуджених кримчан на засідання приїхали понад сто людей, також у суді присутній представник міжнародної неурядової організації Amnesty International та генконсул України в Ростові-на-Дону Тарас Малишевський.

Раніше російський прокурор вимагав загалом 98,8 року позбавлення волі для шістьох фігурантів ялтинської «справи Хізб ут-Тахрір»: Алієву - 20 років позбавлення волі, Бекірову - 20,6 року, Куку - 15 років, Сіруку - 15 років, Джеппарову - 13,6 року, Алімову - 14,6 року в'язниці.

Міністерство закордонних справ України вимагає від Росії звільнити фігурантів ялтинської «справи Хізб ут-Тахрір».

Як повідомляв УНІАН, 27 березня в окупованому Криму пройшли обшуки в десятках будинків кримських татар, зокрема активістів громадського об'єднання "Кримська солідарність".

27-29 березня російськими силовиками були затримані 23 кримських татарина, з них троє перебували в Ростові-на-Дону. Пізніше були затримані кримські татари Раім Айвазов і Ескендер Сулейманов, яких слідчі також включили в провадження цієї кримінальної справи.

Татар, затриманих у Криму, після рішення підконтрольного Кремлю сімферопольського суду про їхній арешт вивезли до РФ. Проти затриманих порушено справи за ст. 205.5 Кримінального кодексу РФ (організація діяльності терористичної організації та участь у діяльності такої організації). Зокрема, їх звинувачують в участі в організації "Хізб ут-Тахрір".

12 і 13 серпня суд продовжив їм строки арештів до середини листопада. 23 вересня п'ятнадцятьох фігурантів другої сімферопольської групи "справи Хізб ут-Тахрір" етапували з РФ до Криму для впізнання засекреченим свідком.