Юрія Крисіна перевезуть до слідчого ізолятора СБУ / фото УНІАН

"Тітушку" Юрія Крисіна перевезуть із Торецької виправної колонії до слідчого ізолятора СБУ у Києві.

Про це кореспонденту УНІАН повідомив прокурор Управління спецрозслідувань Генеральної прокуратури Олексій Донський.

За його словами, Крисін потрібен слідству в Києві для проведення слідчих дій в одній із справ Майдану, що стосується переслідування "тітушками" учасників акцій протесту в різні періоди Революції Гідності.

Відео дня

Потреба у допиті виникла після того, як Крисін заявив, що у своїх показаннях він обмовив іншого підозрюваного у справах Майдану Армена Саркісяна, який наразі перебуває в міжнародному розшуку.

"Крисін написав заяву, що нібито з ним не проводили слідчих дій (хоча це неправда), де він хотів розповісти про обставини, за яких обмовив Саркісяна, і що він нібито хоче дати покази про це. Щоб перевірити ці його слова, потрібно провести ряд слідчих дій, можливо, з виходом на місце, де відбувалися слідчі дії. У зв'язку з цим ми звернулися до суду з клопотанням, щоб Крисіна перевели до Києва і суд його задовольнив", - сказав Донський.

Читайте такожКрисін особисто платив "тітушкам" за побиття майданівців - матеріали суду

Як повідомляв УНІАН, у ніч на 19 лютого 2014 року на розі вулиць Володимирської та Великої Житомирської в центрі Києва «тітушки» вбили журналіста Веремія. Спочатку його сильно побили, а потім вистрілили в спину.

Дії Крисіна, який добивав битою пораненого журналіста, були кваліфіковані як хуліганство.

22 грудня 2017 року суддя Шевченківського райсуду Києва Олег Лінник виніс вирок у вигляді 4 років позбавлення волі з відстрочкою покарання терміном на два роки.

13 червня 2018 року Апеляційний суд Києва змінив вирок суду першої інстанції та призначив Крисіну нове покарання - 5 років реального позбавлення волі. Крисін визнав свою провину, але заявив, що до вбивства Веремія не причетний.

На початку жовтня 2018 року Крисіна етапували до Торецької виправної колонії №2 для відбування покарання.

10 вересня 2019 року Верховний суд залишив чинним вирок Крисіну у вигляді позбавлення волі строком на 5 років у справі про вбивство Веремія.

Дарницький райсуд Києва у даний час розглядає ще одну справу проти Крисіна – щодо протидії активістам Євромайдану та катування.