За попередніми даними, вибухи на арсеналі у Балаклії спровокувало загоряння ракетного двигуна / фото УНІАН

Військовий арсенал у Балаклії, де під час утилізації боєприпасів сталися вибухи, не становить загрози для місцевих мешканців.

Про це сказав командувача Сил логістики ЗСУ, генерал-лейтенант Олега Вишнівського, повідомляє АрміяInform.

Читайте такожВибухи на військовому складі Харківщини: у Генштабі назвали причину

"Протягом ночі визначеним складом пожежного наряду здійснювалося патрулювання технічної території. Загорань та задимлень не спостерігалося. Нині військовий арсенал є безпечним щодо вибухо-пожежної безпеки", - зазначив Вишнівський.

За словами Вишнівського, наразі на технічній території військового арсеналу тривають слідчі дії.

За його словами, після подій 2017 року територія арсеналу очищена майже на 60%.

"Усі інші боєприпаси вивезені або складені у захищене бетонне сховище, на відкритих майданчиках боєприпаси не зберігаються", - повідомив Вишнівський.

Як повідомляв УНІАН, 15 листопада на технічній території складів військової частини А1352 у Балаклії Харківської області внаслідок пожежі та вибухів загинули двоє військовослужбовців-саперів, ще п’ятеро отримали поранення.

Слідчі ДБР кваліфікували подію як недбале ставлення військової службової особи до служби, що спричинило істотну шкоду, вчинене в умовах особливого періоду (ч. 3 ст. 425 ККУ).

В Генштабі Збройних сил України повідомили, що за попередніми даними, вибухи на арсеналі у Балаклії спровокувало загоряння ракетного двигуна під час його завантаження в автомобіль для вивезення на утилізацію.