Головне завдання - недопущення можливих провокацій під час масових заходів / facebook.com/mvs.gov.ua

До забезпечення правопорядку під час акцій з нагоди Дня гідності та свободи, що відбудуться 21 та 22 листопада, будуть залучені всі підрозділи МВС.

Про це заявив перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий, інформує Департамент комунікації МВС.

За його інформацією, у столиці та інших містах України 21 та 22 листопада заплановані масові акції. Перед цим планується провести консультації з організаторами масових акцій для налагодження взаємодії та належного забезпечення правопорядку.

Відео дня

Читайте такожСьогодні в Україні відзначають День гідності та свободи

«21 та 22 листопада в Києві та інших містах пройдуть масові акції, в яких візьме участь велика кількість людей. Органи системи МВС та зокрема поліція, має величезний досвід забезпечення безпеки на масових заходах. Але кожен керівник на місцях, в кожному місті, має готуватися до проведення цих акцій заздалегідь та звернути окрему увагу на превентивну роботу, щоб уникнути будь-яких провокацій», - сказав Яровий.

За словами голови Нацполіції Ігоря Клименко, поліція постійно проводить моніторинг оперативної обстановки у зв’язку із запланованими масовими акціями.

«Також окремо підкреслюю, що буде відбуватися обмін інформацією та координація між головними управліннями в областях і всіма службами. Головне завдання - недопущення можливих провокацій під час масових заходів», - сказав він.

Водночас, як повідомив заступник голови Нацполіції Олександр Фацевич, наразі у Києві до органів місцевого самоврядування надійшло 2 заявки на проведення мирних акцій на Майдані Незалежності. Одна відбудеться 21 листопада, інша - 22 листопада. Також 22 листопада запланована хода учасників акції від Майдану Незалежності до Офісу президента.