Сім'ям загиблих буде виділено 120 тис. грн / facebook.com/MNS.GOV.UA

Влада Одеси виділила з міського бюджету 3,5 млн грн на виплату допомоги сім'ям загиблих і постраждалим під час пожежі в коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу.

Читайте такожКабмін виділить майже 4 мільйони гривень на ліквідацію наслідків пожежі в одеському коледжі

Як повідомили УНІАН у прес-службі мерії Одеси, в зв'язку з пожежею, що сталася в будівлі на Троїцькій, 25, міським головою Геннадієм Трухановим сьогодні підписано відповідне розпорядження про виділення одноразової матеріальної допомоги.

Відео дня

Згідно з розпорядженням, сім'ям загиблих буде виділено по 120 тис. грн з урахуванням вартості ритуальних послуг, яка перераховується їх виконавцям.

Людям, які постраждали унаслідок пожежі, в залежності від тяжкості ушкоджень: легкий стан - по 20 тис. грн; середньої тяжкості - по 40 тис. грн; тяжкий стан - по 80 тис. грн.

Як зазначається, за попередніми підрахунками, загальний обсяг наданої допомоги становитиме понад 3,5 млн грн.

Як повідомляв УНІАН, вранці 4 грудня в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу на 3-му поверсі 6-поверхового навчального корпусу виникла пожежа, площа якої становила 4 тис. кв. м. У цій будівлі розміщувалися 19 різних організацій, установ.

На сьогодні підтверджено загибель унаслідок пожежі 12 людей, постраждали понад 30 осіб. Місцезнаходження 4 осіб невідомо, тіла 5 загиблих наразі не вдалося ідентифікувати.

За фактом пожежі відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України. Розглядаються три версії виникнення займання: підпал, аварійна робота електрообладнання та необережне поводження з вогнем. Готується підозра двом фігурантам.

Сьогодні, 10 грудня, в поліції заявили, що директору коледжу Любові Кочерзі оголошено про підозру у службовій недбалості (ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України).

Завтра Кабмін на своєму засіданні розгляне питання про виділення майже 4 млн грн на ліквідацію наслідків пожежі в Одеському коледжі та виплати компенсацій сім'ям загиблих.