Внаслідок пожежі в коледжі загинуло 12 людей / facebook.com/MNS.GOV.UA

Правоохоронці вручили підозру в службовій недбалості директору Одеського коледжу економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу, в якому 4 грудня сталася пожежа.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні на брифінгу заявив начальник Головного управління Національної поліції в Одеській області Олег Бех.

Читайте такожВ Одесі готуються розібрати стіну згорілого коледжу: рух транспорту в центрі обмежено (відео)

Відео дня

Він зазначив, що підозру оголошено 9 грудня, керівник навчального закладу Любов Кочерга підозрюється в недбалому ставленні до своїх обов'язків.

«Безумовно, є й інші фігуранти, і слідство триває», - сказав Бех. Він також зазначив, що в коледжі не всі співробітники були посадовими особами. Тому необхідно провести ще слідчі дії - експертизи, перевірки тощо, щоб можна було кваліфікувати їхні дії.

За словами Беха, є підтвердження порушень техніки безпеки, зокрема, щодо евакуації людей - фактично евакуація людей була неможливою.

Зараз триває огляд місця подій, який почався після полудня 5 грудня.

Як уточнив Бех, зараз розглядаються три версії причини займання - підпал, аварійна робота електрообладнання та необережне поводження з вогнем.

Нагадаємо, Любов Кочерга обіймає посаду директора зазначеного коледжу з березня 2016 року. У навчальному закладі працює близько 40 років.

Як повідомляв УНІАН, вранці 4 грудня в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу на 3-му поверсі 6-поверхового навчального корпусу сталася пожежа, площа якої становила 4 тис. кв. м. У цьому кутовому будинку розміщувалися 19 різних організацій, установ.

Відразу після пожежі стало відомо про загибель 16-річної студентки Ксенії Бабенко, ввечері 5 грудня під завалами було виявлено загиблу викладачку Ганну Бортюк, 6 грудня - ще дві жертви, в ніч на 7 грудня - одну людину, того ж вечора - ще двох і стало відомо про те, що в лікарні помер рятувальник Сергій Шатохін. Вранці 8 грудня виявили ще два тіла, стільки ж - у ніч на 9 грудня.

Внаслідок пожежі постраждало понад 30 осіб.

За фактом пожежі відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України. Розглядаються дві версії займання - аварійна робота електрообладнання та навмисний підпал. Готується підозра двом фігурантам.

8 грудня стало відомо, що Шатохін і Бортюк, яка виводила з вогню дітей, будуть представлені до звання «Герой України».

Вчора, 9 грудня, Одеська ОДА заявила про ризик обвалення стін коледжу, що горів.