Суд відмовив у пом'якшенні екс-беркутівцям запобіжного заходу / фото УНІАН

Київський апеляційний суд залишив під вартою колишніх «беркутівців», обвинувачених у масових вбивствах на Майдані 20 лютого 2014 року.

Читайте такожСправи Майдану: одіозного суддю Аблова не звільнили, а лише позбавили трьох премій

Як передає кореспондент УНІАН, після досить тривалого судового засідання колегія суддів Київського апеляційного суду відмовила у задоволенні клопотання адвокатів обвинувачених про пом’якшення їм запобіжного заходу, заміну його на будь-який інший, не пов’язаний з триманням під вартою

Відео дня

Таким чином, Сергій Зінченко, Олег Янішевський, Павло Аброськін та Олександр Марінченко залишатимуться під вартою.

Це вже другий випадок, після того як Конституційний суд дозволив оскаржувати рішення та тримання під вартою обвинувачених в апеляційний інстанції, коли апеляційна інстанція вирішила залишити під вартою екс-«беркутівців».

Довідка УНІАН. Святошинський районний суд Києва розглядає справу проти екс-«беркутівців» Сергія Зінченка, Павла Аброськіна, Олександра Марінченка, Сергія Тамтури й Олега Янішевського, яких обвинувачують у масових розстрілах людей на Майдані 20 лютого 2014 року.

Цим особам інкримінується скоєння теракту, перевищення службових обов’язків, умисне вбивство, замах на вбивство, перешкоджання проведенню мирних мітингів і зборів, викрадення і приховування зброї після вчинення злочину.

Станом на лютий 2018 року слідством було встановлено 48 фактів убивств та 80 фактів замахів на вбивства людей 20 лютого 2014 року в центрі Києва.

16 липня Святошинський райсуд Києва змінив запобіжний захід Тамтурі з тримання під вартою на цілодобовий домашній арешт.

24 жовтня Тамтурі було змінено запобіжний захід з цілодобового домашнього арешту з носінням електронного браслету на нічний без носіння електронного браслету. Іншим обвинуваченим до 22 грудня продовжено запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.