REUTERS

Президент Володимир Зеленський наголошує, що кожен має право на мирне зібрання, але зауважує, що під час акцій протесту під Радою 17 грудня чув політичні гасла, а не голоси фермерів.

Про це йдеться у повідомленні президента в Telegram.

Читайте такожПоліція відкрила кримінальне провадження через сутички біля Ради

Відео дня

«Дискусії про законодавчі ініціативи не повинні порушувати закон. Я поважаю думку українців, впродовж місяців ми слухаємо пропозиції стосовно реформ. Однак на мітингу щодо закону про землю звучать не голоси фермерів, а політичні гасла. Через них постраждали й мітингарі, і поліцейські», – написав Зеленський.

За його словами, такі протести – не шлях цивілізованої країни.

«Якщо ми хочемо кращого життя, то маємо навчитися говорити, поважати одне одного і, зрештою, жити разом. Влада, як і обіцяла, вносить між першим і другим читанням правки в закон про землю на основі обговорень з українцями. Ми дослухаємося до людей. І саме так Україна буде рухатися до кращого життя, попри опір старих «еліт». Це я вам гарантую», – додав глава держави.

Як повідомляв УНІАН, зранку біля парламенту кілька тисяч осіб беруть участь в акції проти ухвалення закону про продаж земель сільгосппризначення. Пізніше між учасниками акції та правоохоронцями сталися сутички.