Під Києвом активісти блокують знесення незаконної АЗС / Інформатор

У Борисполі Київської області розгорівся скандал навколо невеликої автозаправної станції. Роботу АЗС за рішенням суду намагаються припинити правоохоронці, але їм заважають десятки людей, які заблокували під'їзди до станції автомобілями.

Читайте такожБориспільського чиновника, якого Зеленський назвавши "розбійником", судитимуть за хуліганство

Як повідомляє «Информатор», протестувальники називають себе ветеранами АТО, які захищали майно власника станції і свого побратима.

При цьому лідером руху за збереження об'єкта був секретар Бориспільської міськради Ярослав Годунок. Він став відомий близько півроку тому, коли на нараді Володимира Зеленського з громадськістю Борисполя президент посварився з Годунком, назвавши його розбійником і виставивши за двері.

Годунок заявив журналістам, що не має відношення до заправки, але стоїть разом з усіма виключно через жагу справедливості.

“Це рейдерське захоплення. Заправкою володіє ветеран АТО, який захищав наше місто і країну на передовій. Тут безкоштовно розливали паливо для волонтерських автомобілів, а тепер вони хочуть все закрити і віджати. Чому? Тому що ветерани не будуть давати їм хабарі, які вони вимагають", — розповів він.

Журналісти не бачили власника заправки, так само як і документів, що дозволяють їй працювати.

Керівник оперативного управління фіскальної служби Київської області Роман Потапов розповів журналістам, що діяльність підприємства абсолютно незаконна і небезпечна. Власник заправки не платить податки, а якість бензину і норми пожежної безпеки на АЗС викликають питання.

За його словами, Солом'янський суд і виніс рішення про закриття даного об'єкта, а також ще низки інших, подібних йому.

Нагадаємо, в липні Зеленський під час зустрічі з керівниками Київської області зі скандалом вигнав секретаря міськради Борисполя Ярослава Годунка, заявивши про його судимість і назвавши «розбійником».

Спочатку чиновник заявив про наміри подати на Зеленського в суд, але надалі відмовився від позову на президента.